Darf, de fabrikant van biologische kvv, komt nu met een nieuwe voedingslijn: Vol. Deze voedingslijn bestaat uit:
- Vol voor de hond: geperste hondenbrokken
- Vol voor de kat: kattenbrokken
- Vol blikvoeding (voor hond en kat)
Rectificatie: de voedingslijn Vol blijkt niet biologisch te zijn. Darf zegt dat er biologische ingrediënten gebruikt wordt, maar de producten hebben geen EKO-keurmerk.
Unieke brok
Bijzonder is dat de ingrediënten van de brok zelf worden gedroogd. Er zit dus geen vleesmeel uit een fabriek in, wat in de meeste brokken wel zit. In vleesmeel uit een fabriek zitten altijd chemische toevoegingen om het vleesmeel goed te kunnen bewaren en het is sterk en lang verhit waardoor het eiwit vermindert in kwaliteit. Het vlees zelf drogen is dus zeker een pluspunt.
Er zijn naar mijn mening ook een paar nadelen. De brok bevat veel koolhydraten, en er zijn goedkope mineralen aan toegevoegd. Een uitgebreidere uitleg vind je op de Voerwijzerpagina
Vol voor de hond Vlees
Samenstelling Vol Voor de hond Vlees
Rundvlees, kippenbot, lamsvlees, geitenvlees, runderhart, runderlever, pens, appel, wortel, krill, kokosolie, brandnetel, gierst.
48% koolhydraten (ongeveer)
24% eiwit
2,7% vezel
7,2% ruw as
1,3% calcium
0,8% fosfor
Hoe wordt het gemaakt?
- De vleesproducten, groentes en fruit worden vers aangeleverd en daarna op lage temperatuur gedroogd.
- Alle gedroogde ingredienten worden samengevoegd in een machine die alles tot een poeder maakt.
- Biologische kokosolie en krill worden toegevoegd, het geheel wordt nu een homogene massa
- Vervolgens wordt dit geperst tot brokjes.
Andere varianten
Er komen binnenkort ook twee andere varianten
- Vol voor de hond kip
- Vol voor de hond Vegetarisch
- Vol voor de kat
Beste, ik heb sinds 3 weken een hond uit griekenland, ik ben haar darf vol brokken gaan voeren, gewoon omdat ik dacht dit is beter dan royal canin enz
Nu zag ik dat farmfood ook zulk voer had , maar ik lees ook veel over acana, nu wil ik gewoon het beste voor mijn hond. Kan iemand mij zeggen waar ik nou echt goed aan doe om te voeren, want bij darf koop je bv de zalm variant maar al met al lees ik dat er heel heel veel in zit behalve echt zalm.. is er een brok waarvan jullie echt zeggen die zou ik doen klaar uit, en welke smaak dan? dank jullie wel mvg petra… het is een kruising ierse setter , kooiker… mvg
Dag Kyara, het verschilt erg per hond welke brok het beste geschikt is. Behoeftes verschillen doordat bijvoorbeeld sommige honden hogere hoeveelheden (verhit, bewerkr) eiwit niet kunnen verteren en andere honden hebben juist extra eiwit nodig omdat ze heel actief zijn. En sommige honden kunnen geperste brokken minder goed verteren, terwijl andere honden dat juist beter verteren. Het is dus niet te zeggen: dit is de beste brok, klaar uit.
Zelf vind ik Acana een hele goede samenstelling hebben, maar er zijn honden die daar niet goed op reageren. Ik zou bijvoorbeeld de Graanvrije Acana-varianten niet aanraden aan Golden Retrievers, omdat die vaker een genetische afwijking hebben waardoor ze een hartafwijking kunnen krijgen en het lijkt er op dat bepaalde voeding dan niet goed bevalt.
Wat ik je kan aanraden is: probeer ook Acana. Bepaal dan zelf welke brok het beste bevalt. Afwisselen is altijd goed, dat kan ook met bijvoorbeeld natvoer of rauwvoer.
Met de samenstelling en analyse zoals die op de website staat is het inderdaad moeilijk te beoordelen. Misschien heb je hier wat aan: https://voerwijzer.com/wat-zijn-de-beste-puppybrokken/
Hallo Meike.
Ik ben altijd op zoek naar het beste voor mijn teckeltje. Ze is gesteriliseerd, en bijna 5 jaar. Ze is niet te dik, maar ik moet wel echt uitkijken. Ze eet echt graag. Nu denk ik erover om Acana light en fit, af te wisselen met kvv van Runner. Wat vind je daarvan?
Groetjes Nancy
Ik zou liever voor een normale brok kiezen en dan goed letten op de hoeveelheid die je voert. Het lijkt me inderdaad goed om in ieder geval deels rauwe vleesvoeding te geven.
Nee sorry!. sochtends krijgt hij brokjes en savonds kvv van dogmeat. En dan de junior variant
http://www.dogmeat.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=44_124&products_id=1270
Wij twijfelen alleen over de brokken. Zijn ontlasting is nog erg zacht en soms zelfs dun. Nu twijfelen we over de brok. Je hebt wel brokken van dogmeat. Ik vroeg me af of we deze moeten proberen of de darf bites zalm. Of weet jij een betere brok die wij zouden kunnen proberen?
Hier een link van de brokken zalm rijst van dogmeat.
http://www.dogmeat.nl/index.php?main_page=product_info&cPath=40_39&products_id=940
Ik vind het maar lastig. Ik zie af en toe door de bomen het bos niet meer. En we willen toch prijs kwaliteit. Een goeie brok geven. Ik hoop dat je kan helpen 😁👍
Bij twijfel kun je beide brokken proberen en kijken welke het beste bevalt. Met deze zes stappen kun je een brok in basis beoordelen: https://voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/. Voor pups zou ik minimaal 30% eiwit aanhouden en geen plantaardige eiwitisolaten willen.
Als je er zelf niet uitkomt kan ik een advies voor je schrijven, dat kan via deze route: https://voerwijzer.com/voedingsadvies-voor-hond-en-kat/
Wij voeren nu edgar en Cooper wilde hert en eend en savonds krijgt hij dogmeat junior het is een HH van 7 masnden. Denk je dat deze brok beter is dan edgar en Cooper?
Ik ken de brok Dogmeat junior niet
Wij gebruiken het nu een week of 3.
Eerst gebruikten wij Carocroc.
Daar deed ze het op zich goed op alleen poepte ze wat veel (tot 4x/dag)
Nu op de vol bites nog maar 2 (en soms 3) x per dag een kleine hoeveelheid.
Ons bevalt het dus prima.
Vraagje poepen ze ook veel vaak bij darf vol brokken? Hebben een vizsla pup van bijna 5 maand en denken er over om darf pup te gaan gebruiken
Dat zal per hond verschillen, maar volgens mij is Darf Vol goed verteerbaar en zal het over het algemeen niet voor extra ontlasting zorgen vergeleken met andere brokken.
Mijn Labradoodle heeft wel heel veel ontlasting van deze brok. Meer dan bij andere brokken. Helaas is het de enige brok die ze langer dan 3 dagen wil eten (en ik heb er al héél veel geprobeerd, daarom krijgt ze het toch naast kvv. (puur gemak)
De kattenbrok van Vol zien er uit als konijnenbrokjes,als pellets,iets groter.
De honden zijn er dol op,de kat niet,maar ze is wel heel kieskeurig met eten.
Dank voor je antwoord,
Lucca eet ook lam rauw nu en dat gaat prima gelukkig! ( Nu Lam, kalkoen, konijn en zalm, alhoewel zalm niet altijd makkelijk gegeten word) Ik ben voor naast het rauwe gemalen vlees opzoek naar een goede brok. Ooijen heeft hij al gehad in de periode van zijn allergie, kan daardoor ontstaan zijn of door carnibest wat hij toen kreeg.
Zijn allergie is helemaal nu onder controle gelukkig..
Het aanbod van brokken is zo groot en ik moet natuurlijk voorzichtig zijn met wat ik hem geef. K9 gevriesdroogd zag ik ook voorbij komen, tja..
Hoi Meike,
onze hond Lucca krijgt sinds december oervoer waar ik erg tevreden over ben. Hier zijn we mee begonnen nadat hij de hele dag aan het krabben was.. Bloedtest kwam niets uit en hij heeft toen 2 x 8 weken annallergenic brokken gekregen en het ging toen veel beter.
Ik wil toch een brok ernaast gaan voeren, zeker tijdens vakanties makkelijk. Bij oervoer verkopen ze inderdaad ook vol van Darf. Ik zou dan de lam versie geven ivm zijn allergie. Heb jij deze brok al bekeken? Of iemand anders hier ervaring mee?
Groet Reini
Lam is een diersoort waar redelijk vaak een allergie voor ontstaat, omdat het in veel brokken zit. Ik zou dus eerder een andere brok kiezen, eentje met een nieuw diersoort, tenzij je nog geen voer met lam hebt gevoerd.
Hoi Meike
Onze hond eet Smorgens brok.(Doglovers)
Savonds vlees van Kivo.
Dit bevalt ons het beste.
Bij onze leverancier hebben ze nu ook Darfbrokken.
Zijn deze beter dan de Doglovers?
Heb wel eens gehoord dat de combinatie vlees met geperste brok beter is.
Mvg Heleen
Dat geperste brokken beter zijn om te combineren met rauwe vleesvoeding is naar mijn mening niet waar. Je kunt prima Vol proberen en kijken of het beter bevalt dan Dog Lovers Gold. Dat is moeilijk te voorspellen, omdat elke hond anders is en beide brokken er prima uitzien qua samenstelling.
Hoi Meike,
Ik kan niks over Liliy’s kitchen vinden,dus stel de vraag maar hier.
Wat vindt je van deze brok zowel kat als hond?
Bij de AH en Zooplus verkrijgbaar.
Ik geef het al maanden aan mijn kat en ze vindt het lekker (de kipvariant)
en ze doet het er goed op.
ik wou het eens voor mijn honden proberen.
Dank je,
Sonja
Ik heb je vraag hier beantwoord: https://voerwijzer.com/forum/topic/lillys-kitchen/
Kijk eens naar Naturavetal uit Duitsland, dat is echt puur natuur!
Daar zijn ze veel verder in hondenvoeding dan waar ook in Europa.
Gebruik ik nu al 2 jaar na al van alles (zogenaamd) natuurlijk geprobeerd te hebben. Als je op de verpakking eenheden (I.E) vitamines ziet staan dan zit er synthetisch materiaal in. Nu ook in NL verkrijgbaar
Ik kan er vrij weinig informatie over vinden. Voegen ze geen vitamines en mineralen toe? Hebben ze de hoeveelheden van alle essentiële voedingsstoffen in de voeding laten analyseren, zodat ze weten dat er genoeg van inzit? Ook de natuurlijke vitamines A en D worden in IE gerekend, dus dat zegt niet of het synthetisch is toegevoegd of niet.
Vorig jaar heb ik deze brok als alternatief gebruikt op vakantie, ik voer mijn beide Labradors normaal gesproken darf kvv. Aangezien ik het wel makkelijk vind, wissel ik het af. Echter de laatste paar maanden begin ik te twijfelen,.. mijn oudere hond bijt veel op haar poten, heeft veel jeuk in de oren, vacht is dof en we komen niet door de verharing heen. Mijn jongere Labrador mag ik alleen nog vlees voeren van de dierenarts aangezien de ph in de urine veel te hoog was, na een week alleen kvv was het alweer aanzienlijk gezakt, ook zij heeft een doffe vacht, verhaart enorm. Ik ben nu op zoek naar een goed alternatief maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Zoals ik het nu bekijk gaat mijn voorkeur uit naar Acana brok maar daarnaast wil ik wel graag af blijven wisselen met darf kvv. Suggesties meer dan welkom;-)
Jammer dat het niet goed bevalt. Is het geen optie om je andere labrador ook gewoon helemaal op vlees te zetten weer?
Ik denk inderdaad dat dat de beste oplossing is. Bedankt voor je reactie in ieder geval.
Ik geef de vlees brokken als snoepje/beloning. En dat krijgen ze met regelmaat over de dag. Als voeding geef ik kvv smorgens en savonds. Deze brokjes zijn de enige waar mijn ene hond met gevoelige darmen geen last van heeft. Ik kan zelfs een handjevol geven smiddags als tussendoortje. Ben er uiterst tevreden over. Ik heb eerst de 900 gram doos geprobeerd. Nu de 2.5 kilo. Voor gevoelige honden is het een aanrader om te proberen.
Ik voer deze brokken al een tijdje aan mijn erg kieskeurigige honden. Had al diverse brokken geprobeerd evenals kvv maar alles vinden ze maar 2 weken lekker
Deze brokken doen het goed ze zijn niet zo hard en ze hebben er maar weinig van nodig. Honden zijn in topconditie
Ik heb de brokken gekocht. Er staat niet op hoeveel ik moet geven….
Dat hangt van het gewicht (en activiteitenniveau) van je hond af. Volgens mij is hun eigen aanbeveling 1% van het lichaamsgewicht bij een middelgrote hond, en ik denk zelf dat je wel iets meer kunt geven als er maar 10% vet in zit.
Volgens onderstaande analyse van de Darf website zit er aanzienlijk meer Eiwit en vet in de brok dan hier wordt beweerd. is hier een verklaring voor, ik vind het verwarrend, ook lees ik op deze site dat de voeding voor de hond géén keurmerk heeft. maar ik heb een pot hier staan en er staat wel een EU Bio keurmerk op. ook is er op de website herhaaldelijk te lezen dat de verschillende ingredienten van Bio gecertificeerde bedrijven komen. Ik ben van plan over te stappen op dit voer omdat ik het fijn vind om een nederlands én biologisch gecertificeerd product te kopen. (p.s. nu voer ik Prins, maar helaas hebben zij geen bio voer)
Darf analyse: Ruw eiwit 31% (1.2% uit de wortel en appel),zetmeel uit wortel en appel 27.8% Ruw vet 18%, vocht 13.2% Ruwe celstof 2.72%, Ruw as 7.19%. Calcium 1.32%, Fosfor 0.80%
Ik denk dat de analyse in dit nieuwsbericht anders is, omdat de samenstelling en analyse in de tussentijd alweer veranderd zijn. Ik zal de fabrikant vragen naar de nieuwste informatie, helaas is hun website niet volledig qua informatie.
Voor zover ik weet heeft het wel een keurmerk. Navraag bij SKAl leverde niets op omdat ze deze informatie niet geven, maar als er een keurmerk op staat zou je ervan uit moeten kunnen gaan dat het gecertificeerd is. Volgens mij is het bij Darf wel eens zo dat er af en toe een batch is waarbij er niet ruimte is op de verpakking en dat dit ten koste gaat van het Keurmerk-Logo.
Beste Meike,
Ik begrijp niet zo goed dat je schrijft dat er veel koolhydraten in zitten als de samenstelling van deze brok er zo uit ziet?
‘rundvlees, lamsvlees, geitvlees, kipvlees, kippennekken, runderhart, runderlong, runderpens, runderlever, rauw samen 60% gedroogde wortel 15%, gedroogde appel 14%, gierst 5%,krill 2%, kokosolie 2%, brandnetel 1% , bio vitamine en mineralen preparaat 1%’
Koolhydraten uit groenen en fruit zijn toch wel echt beter dan uit aardappel, rijst en pasta? Wel is de hoeveelheid appel en wortel eigenlijk veel hoger dan nodig voor een hond hè, dat wel. Bedoel je dat met veel koolhydraten?
Groetjes Iris
Hoi Iris, als de samenstelling en de analyse beiden kloppen, zit er vooral veel koolhydraten uit wortel en appel in. Dit zijn “makkelijkere” koolhydraten dan die uit granen, wat voordeel kan hebben. Maar het heeft als nadeel dat er wat meer fructose in zit, wat weer minder gezond zou zijn in hoge hoeveelheden. En überhaupt als de voeding uit de helft koolhydraten bestaat, in welke vorm dan ook, zorgt dat voor suikerspiegelschommeling.
Met deze samenstelling zou ik ook minder koolhydraten en meer eiwit en vet verwachten, maar uit de analyse blijkt dus dat er wel erg veel koolhydraten inzitten.
Hoi,
Link in dit artikel geeft het volgende aan:
Pagina is niet beschikbaar
Het spijt ons, maar het door u opgegeven webadres is niet meer beschikbaar.
Misschien even aanpassen.
Groetjes Angela
Dankjewel, aangepast nu 🙂
helaas de Vol brok als biologische brok vermeld op internet, is geen biologische brok !!
bij vragen over uitleg aan de eigenaar van Darf de heer Ton Molenaar, krijg je ook een zeer onbeschoft antwoord.
Waarom is het geen biologische brok? Staat er geen keurmerk op? Het SKAL geeft geen informatie over specifieke producten, dus ik kan niet controleren of het klopt
Ik heb dit nagevraagd bij DARF. De ingrediënten zijn van biologische herkomst maar de producent, dwz degene die de brok perst, heeft geen SKAL. Daardoor is de biologische schakel niet aaneengesloten waardoor DARF de brok niet als biologisch mag verkopen.
Dankje Aline, ik had inmiddels al gezien dat er geen SKAL-keurmerk heeft en heb de brok in de brokkenvergelijker niet meer als biologisch aangemerkt, maar ik zie nu dat ik dit artikel niet heb aangepast.
Zijn de darf brokken ook voor puppies geschikt.
Er zijn speciale puppybrokken van Vol voor de hond. Ik vind zelf dat ze wat weinig eiwit bevatten voor pups, maar in principe zijn ze geschikt voor pups.
Per wanneer is de biologische kattenbrokken verkrijgbaar?
Zo te zien is die er al: http://www.oervoer.com/vol-darf-kat-brok-bite-eend-600gr-kip-vis-eend
Ik heb gelezen dat men de ingredienten voor Darf Vol voeding op relatief lage
temperaturen droogt. Betekent dit dan, dat het fabricageproces van Darf Vol
en dus deze voeding te vergelijken is, zogezegd hetzelfde is als
gevriesdroogde voeding en-of luchtgedroogde voeding?
zo ja, dan zou Darf Vol dus inderdaad een goed alternatief zijn voor zelf
samenstellen? Wat is jou visie hierop?
De fabrikant beweert namelijk dat het een goed alternatief is op verse rauwe
vleesvoeding, zoniet het beste alternatief, maar aangezien ik hiernaar op
zoek ben vraag ik me dit af..
Graag jou reactie.
Nee, deze voeding is niet te vergelijken met gevriesdroogde en luchtedroogde voeding. Bij die voedingen blijven de eiwitten rauw. Darf verhit de producten wel, maar in de industrie worden de producten enórm verhit en daarna geconserveerd met ongezonde stoffen en lang bewaard. De methode van Darf is denk ik meer te vergelijken met Orijen en Acana.
Los van of de eiwitten rauw en onbewerkt zijn, vind ik deze voeding niet een alternatief voor zelf samenstellen. Bij zelf samenstelling voer je voornamelijk vleesproducten. In deze voeding van Darf zitten voornamelijk koolhydraten.
Misschien ken je ze al, maar deze artikelen vind je misschien wel interessant:
https://voerwijzer.com/ alternatief-voor-kvv-op- vakantie
https://voerwijzer.com/ welke-brok-is-een-goed- alternatief-voor-kvv