De missie van Voerwijzer is het geven van zo compleet en objectief mogelijke informatie omtrent honden en kattenvoer zodat de baasjes:
- een weloverwogen keuze kunnen maken
- eventuele problemen kunnen voorkomen en/of oplossen door het kiezen van de juiste voeding.
Alle informatie op Voerwijzer komt van bronnen die Voerwijzer betrouwbaar vindt, zoals:
- wetenschappelijk onderzoek
- internationale opleidingen, bijscholingen en congressen
- samenwerkingen met dierenartsen
- ervaringen van voedingstherapeuten/voedingsdeskundigen
Wie maakt Voerwijzer?
Voerwijzer bestaat uit een klein team.
- Kelly staat in voor de eindredactie van artikelen, kennis, research, social media, mails naar producenten…
- Dieter regelt alle technische zaken rondom de site.
Het ontstaan van Voerwijzer
Meike: “Toen we ons eerste hondje Daisy in huis haalden ben ik gaan zoeken naar goed voer voor haar. Eerst voor advies naar de dierenspeciaalzaak (Pedigree), de dierenartsassistente (Smolke en Duck) en op hondenforums de adviezen lezen (Cavom, Farmfood, Biofood). Geen van de brokken beviel beter dan Bonzo, wat we meekregen van de vorige eigenaren. Alleen het rauwe vlees beviel goed en logischerwijs gaven we steeds vaker vlees (kvv).
Omdat we een jaar met de camper wilden gaan rondreizen, wilde ik toch een goede brok vinden. Ik heb toen een lijst merken opgesteld en allerlei details achterhaald om de brokken goed te kunnen vergelijken. Ook ben ik veel gaan lezen over het beoordelen van een brok. Ik merkte dat er veel onwetendheid was omtrent brokken, er werden verkeerde adviezen gegeven op forums. En er waren veel vragen omtrent het vleesgehalte in brokken en wat nou brokken waren zonder chemische antioxidanten. Reden genoeg om al mijn bevindingen online te zetten: de brokkenvergelijksite was geboren.
Met de brokkenvergelijksite was ik al gauw niet meer tevreden en het idee ontstond om een betere versie te maken. Ondertussen had ik veel gelezen over het voeren van vlees en hierover zag ik vaak dezelfde vragen terugkomen op forums. Omdat ik voorstander ben van het voeren van rauw vlees, heb ik ook dit onderwerp op de website opgenomen.”
De overname van Voerwijzer
Toen Meike ons contacteerde met de vraag of ik Voerwijzer wou overnemen, heb ik geen seconde getwijfeld. Iedere voedingsdeskundige/therapeut kent Voerwijzer als handige tool om een geschikte voeding te zoeken voor de dieren die we begeleiden.
Daarnaast is het voor huisdierbaasjes ook dé place to be om objectieve informatie te vinden over voeding. Dit gaan we verder uitbreiden én regelmatige updates doen m.b.t. voeding die reeds op de website staat.
En ik heb ook nog zoveel kennis over voeding te delen vanuit mijn vele opleidingen én ervaring :-).
Als nieuwe beheerders willen Dieter en ik Voerwijzer verderzetten met respect voor Meike’s werk.
We willen in de eerste plaats dat het een herkenbare plek blijft voor de bezoekers.